JOM TKR2 LINK SUME..

Rasulullah s.a.w bersabda yg bermaksud :

" Wahai sekalian manusia!Kamu semua sebenarnya berasal
daripada Adam dan Adam pula diciptakan daripada tanah.Tidaklah org Arab lebih mulia daripada orang bukan Arab,tidak pula orang berkulit putih lebih baik daripada orang berkulit hitam,melainkan kerana ketakwaanya"

HADIS RIWAYAT AHMAD

Wednesday, 17 August 2011

DOA KU UTKMU MAK CIK..

     Salam.hye sume..ngah leka buat kuih ker?ari ni cm besa la ak nak share pengalaman ak sepanjng treat pt kt hospital.ak cadang nk jd kn sbagai rutin harian ak bercerita ttg pt kt hosp.kn?kt hosp. mcm2 pattern pt yg ak jupe..so ak nk share la sedikit sebnyak ttg diorg nii..sume nye sbb kte sme2 dpt merasai penderitaan seseorg.dan smoga org yg diduga oleh ALLAH 2 bersabar..dan kte sesame islam jgn lupa mendoakn kesejahteraan mereka..amin..
   Mak cik ni nme nye che som.beliau ni dah lme dduk kt icu.tp alhamdullh keadaan nye semakin baik dan beliau sudah ad respons.beliau menghidapi hemiparesis di sblah kiri badan nye.paru2 beliau jgk bermasalah krn terlalu lme berbaring di atas katil..otot2  beliau jgk menjdi lembik.(flaccid).jari2 beliau pun dah jd keras.(stiff).
  So,dlm minggu ni ak ngan therapist naik ke icu utk treat mak cik nii.biase nye kami treat 2 kali sehari..setiap pg kami akan settle kn pt lain dlu.bru buat mak cik..ble tgk mak cik sedey je tgk..blood pressure(BP) selalu je naik turun..so ble buat exs kami kna jga2 la..tkut BP naik je..kadar oksigen pun turun..besa nye kami akan buat passive exs pas 2 buat chest physio.( percussion + vibration)..ble kami buat exs je mak cik ni sensitif sgt..turun je oksigen nye..so,kami akn immediately stop dlu..ble dah ok bru kami start blk..
Tp mak cik 2 untung sbb ad anak2 yg syg sgt kt beliau.anak dia tiap ari dtg tgk.jga mak cik 2 wlupun mak cik 2 x sedar.saudara2 mak cik 2 pun ramai yg dtg menjenguk beliau..dlm islam pun menggalakkn umat nye menziarahi org sakit kn..ak hrp sgt mak cik 2 cpat sembuh dan dipindahkn ke wad biasa.
 Sme2 kita berdoa supaya mak cik som ni cpt sembuh!!amin!!!yg penting mak cik som ni seorg yg tabah..!!sy doakn mak cik cpat chat!!!



 pic from goggle k....


sme2 la kte doakn utk MAK CIK yer...

No comments:

Post a Comment