JOM TKR2 LINK SUME..

Rasulullah s.a.w bersabda yg bermaksud :

" Wahai sekalian manusia!Kamu semua sebenarnya berasal
daripada Adam dan Adam pula diciptakan daripada tanah.Tidaklah org Arab lebih mulia daripada orang bukan Arab,tidak pula orang berkulit putih lebih baik daripada orang berkulit hitam,melainkan kerana ketakwaanya"

HADIS RIWAYAT AHMAD

Thursday, 28 July 2011

INNER AYUNAR LAGI

ok..ari ni nk tunjuk gaya inner ayunar yg ak beli ari 2..ak beli kt kedai ayun kt nilai 2..beli 2 dpt rm15..
mmg berbaloi k..ak tunjuk 2 jenis cara pakai ayunar punya inner ni k.mmg puas ati laaa.!!!tq ayunar!!!








Sunday, 24 July 2011

INNER AYUNAR MMG TERBAIK DR LADANG..

salam sume..inner??skrg ni mcm2 jenis inner tudung ad kn..ak ni ske pakai inner tudung yg ad awning 2..sesuai ngan muka ak yg terlebih bulat nii.heheheehe..so,x gna la yg melekap kt dahi.x sesuai okeh!!nmpak la kebolatan ak 2.so,dah lme dah ak usha blog ayun ni..klik[ ayun ayunar]..serius okeh,inner dia mmg best..mmg berbaloi..
dlu igatkn kedai jauh..rupanya kt area nilai je..terus p cri.mmg jupe la,dkt ngan kolej murni.mse p beli 2 ayun ad..mmg comel gle..hehehe.ckp pun lembut je ngan customer..i like!!!murah ngan senyuman..harga pun berbaloi tau..sume org mampu beli la..
so lau ad sesiape yg tercri2 nk inner yg x melekap kt dahi..cntik,murah...pilihan anda AYUNAR..terbaik dr ladang ayunar..so,ape lg jom la terjah blog ayunar okehh...by de way nati ak upload pic dr inner ayunar 2 ye...
stay tuned okeh..

Tuesday, 19 July 2011

JOM TEMPAH BISKUT RAYA 2011

Salam..hari ni ak nk promote biskut raya yg dijual oleh member ak..mmg sedap..sume biskut harga rm 25 je..mmg berbaloi kn..harga x termasuk postage lg..

POSTAGE:

1 BEKAS-RM7

2 BEKAS-RM10

3 BEKAS KE ATAS BLH DIRUNDING LGI..



50-55 psc

rm25 

50-55 psc

rm25

50-55 psc

rm25


                                                               50-55 psc

                                                                rm25

ad bnyak lg biskut raya..lau berminat leh contact ,017-5882893(nana)
atau like fb Biskut raya.(pic=tart nenas)* klik je k.@ like page ni k..BISKUT 2011
email=aisyah_humairah89@yahoo.com

Sunday, 17 July 2011

JOM BELAJAR EDIT PIC WITH ME..

Salam..sume..ak ni besa nye ske edit pic gna photoscape n adobe photoshop c3..ak x de la pandai edit sgt..ak main hentam je kot..ikut ske ak je kn..hehehee..asal cntik di mata ku dah la.lau borink2 leh la edit2 kn.dah x de keje kn.dlu pun ak mls nk edit2 tp ble ad yg puas ati ngan pic yg ak edit 2..ak teruskn lah hobi mengedit ak nii..
korang pun leh bljar gak..jgn cpt putus ase la..okehh...
tgk la hasil edit ak nii..
















Saturday, 16 July 2011

ASSIGMNT ???ARRGHHHHHHHHHHHH....

salam..hari ni ari ahad dah..asssigmnt x buat lg..tp dah buat draft dah ckit..emm,tinggal nk tulis je.tajuk assigmnt ak?LATEST TREND IN CRYOTHERAPY..bengong ke fening wehh..hehehe..kitorg diberi tugasan selama 10 ari utk cri research nii.mcm2 research la jupe..sume cm ssh nk phm..aduii..so,ak pilih plantar fascilitis.lebih senang ckit kn,at least thu anatomy dia..hehehe..so,lau blh nk settle kn ari ni jgk laa..t tanggung2 x siap smpai ke sudah..nyanyo 2 wehh..(bahase kelate)

okeh.miss genius nk smbg buat assigmnt.melampau je spek 2..cm spek org tua jee..hahahhaa

MALAM NISFU SYAABAN 2011

Hari ini adalah mlm nisfu syaaban..sptutnye entry ni dah ad kt blog tp smlm x de line la.so smbung ari ni la..semalam kte digalakkn membace yassin sbnyak 3 kali dgn tertib bkn dgn laju..smpai sume bacaan pun tunggang langgang..dan kte jgk digalakkn berpuase sunat di pagi harinye..so,alhmdullh la pg nii ak diberi kesempatan utk berpuase..
ape yg dikatekn dgn nisfu syaaban??bce entry kt bwh ni k..sme2 kte memahami nye..

Nisfu dalam bahasa arab bererti setengah. Nisfu Syaaban bererti setengah bulan Syaaban. Malam Nisfu Syaaban adalah malam lima-belas Syaaban iaitu siangnya empat-belas haribulan Syaaban.
Malam Nisfu Syaaban merupakan malam yang penuh berkat dan rahmat selepas malam Lailatul qadr. Saiyidatina Aisyah r.a. meriwayatkan bahawa Nabi saw tidak tidur pada malam itu sebagaimana yg tersebut dalam sebuah hadis yg diriwayatkan oleh Imam Al-Baihaqi r.a:
Rasulullah saw telah bangun pada malam (Nisfu Syaaban) dan bersembahyang dan sungguh lama sujudnya sehingga aku fikir beliau telah wafat. Apabila aku melihat demikian aku mencuit ibu jari kaki Baginda saw dan bergerak. Kemudian aku kembali dan aku dengar Baginda saw berkata dlm sujudnya, “Ya Allah aku pohonkan kemaafanMu daripada apa yg akan diturunkan dan aku pohonkan keredhaanMu daripada kemurkaanMu dan aku berlindung kpdMu daripadaMu. Aku tidak dpt menghitung pujian terhadapMu seperti kamu memuji diriMu sendiri.”
Setelah Baginda saw selesai sembahyang, Baginda berkata kpd Saiyidatina Aisyah r.a. “Malam ini adalan malam Nisfu syaaban. Sesungguhnya Allah Azzawajjala telah dtg kpd hambanya pada malam Nisfu syaaban dan memberi keampunan kpd mereka yg beristighfar, memberi rahmat ke atas mereka yg memberi rahmat dan melambatkan rahmat dan keampunan terhadap orang2 yg dengki.”
Hari nisfu sya’aban adalah hari dimana buku catatan amalan kita selama setahun diangkat ke langit dan diganti dengan buku catatan yang baru. Catatan pertama yang akan dicatatkan dibuku yang baru akan bermula sebaik sahaja masuk waktu maghrib, (15 Sya’aban bermula pada 14 hb sya’aban sebaik sahaja masuk maghrib)
 Nisfu dalam bahasa arab bererti setengah. Nisfu Syaaban bererti setengah bulan Syaaban. Malam Nisfu Syaaban adalah malam lima-belas Syaaban iaitu siangnya empat-belas haribulan Syaaban.
Malam Nisfu Syaaban merupakan malam yang penuh berkat dan rahmat selepas malam Lailatul qadr. Saiyidatina Aisyah r.a. meriwayatkan bahawa Nabi saw tidak tidur pada malam itu sebagaimana yg tersebut dalam sebuah hadis yg diriwayatkan oleh Imam Al-Baihaqi r.a:
Rasulullah saw telah bangun pada malam (Nisfu Syaaban) dan bersembahyang dan sungguh lama sujudnya sehingga aku fikir beliau telah wafat. Apabila aku melihat demikian aku mencuit ibu jari kaki Baginda saw dan bergerak. Kemudian aku kembali dan aku dengar Baginda saw berkata dlm sujudnya, “Ya Allah aku pohonkan kemaafanMu daripada apa yg akan diturunkan dan aku pohonkan keredhaanMu daripada kemurkaanMu dan aku berlindung kpdMu daripadaMu. Aku tidak dpt menghitung pujian terhadapMu seperti kamu memuji diriMu sendiri.”
Setelah Baginda saw selesai sembahyang, Baginda berkata kpd Saiyidatina Aisyah r.a. “Malam ini adalan malam Nisfu syaaban. Sesungguhnya Allah Azzawajjala telah dtg kpd hambanya pada malam Nisfu syaaban dan memberi keampunan kpd mereka yg beristighfar, memberi rahmat ke atas mereka yg memberi rahmat dan melambatkan rahmat dan keampunan terhadap orang2 yg dengki.”
Hari nisfu sya’aban adalah hari dimana buku catatan amalan kita selama setahun diangkat ke langit dan diganti dengan buku catatan yang baru. Catatan pertama yang akan dicatatkan dibuku yang baru akan bermula sebaik sahaja masuk waktu maghrib, (15 Sya’aban bermula pada 14 hb sya’aban sebaik sahaja masuk maghrib)






Friday, 15 July 2011

AKU BAKAL MENJADI...

sume org ad cita2 yg best2 kn..termsuk la ak ni..dlu mcm2 ak nk jd.peguam la,penyanyi la..hahaha..plg x leh bla nk jd doktor..doktor cinta,doktor pakar,dktor gigi,doktor mata..sume 2 la..asal kn doktor kn..tp disebbkn kemalasan yg melampau,x dpt la doktor..dpt jd physiotherapy jee..tp ak bangga kot..physioterapi ni bnyk kelebihan nye,bnyak jase kpd org2 awam..
 Tp depends kt diorg la nk nilai cmner kn..korang nk thu?mse ak mula2 msuk fisioterapi ni ak bljar mcm2 wehh..smpai ak x phm ape lec ak ajar ni..lagi2 anatomy.seriusly,mmg ak x phm konsep yg lec ajr.sume member ak phm.ak sorang je x..nk kte mkn organ2 dalaman mcm hati,pedal,limpa...mmg ak x mkn dari dlu lg,mak ak x kasi..mum ckp t x pandai..ssh nk phm....
 Tp lme2 dpt catch up blk la.so,alhamdullh laa...ble dah msuk sem  8 ni.ak mula berfikir blk la..ape yg kte x fhm lau kte usaha pasti blh tau.!!so kna yakin..jgn mudah putus ase k..

cntohnye sal heart..cm mne leh function kn..wktu kte tido pun heart still lg function..x tido ker heart kte nii..hehehe.lau heart terhenti jd cmner???


                                         mcm2 physio ni leh jd tauu...!!pnjat pokok pun blh.....




                                            skit otak berfikir!!fuhhh............

VIRGIN COCONUT OIL BY CATALYST

     emm..rsenye dah ramai yg try vco ni kn..dah 2 btol dah ak mkn vco.ase nyr dlm bln mei kot.x igat la.hehehe.kesan nye ad positif n ad negative nye.tp now ak dah stop gna vco.ak tkr kepada pure oil lak.sbb nye ak ni mls nk mkn.hehehe.ak lebey ske apply pure oil coz mmg berkesan kt muka ak ni.plg jelas la,muka ak dlu bnyk gle liang roma.mmg nmpak gle ble apply bedak.x nmpak flawless la..tp now x de la licin sgt kn..tp ak bngga la kesan pure oil ni kt muka ak..hehehee..adik ak pun dah try.ari 2 dia complain naik jerawat,so ak suggest gna vco 2.ak suh dia cucuk vco 2.amik minyak 2,letak kt tmpt jerawat.dia just letak kt tempat jerawat for 15 min je,pas 2 bsuh blk..dlm 2 ari je,jerawat dia jd kecut.terus dia cal ak.mmg hepi gle dia!!hehehee
 Tp ade gak yg  letak kt muka,pas 2 tumbuh jerawat blk kn..mybe muka diorg berminyak pas 2 letak smpai berminyak-minyak..2 sbb naik kot..lau muka korang berminyak blh letak dlm 15 min je pas 2 trus bsuh jer..x yah tggu smpai pagi esok kn..gna pure oil buat muka kte lembap.ble letak 2 x de la mcm sehalus kulit baby kn,mcm kulit org dewasa la..tp mmg surely liang roma akan tertutup ble apply pure oil nii..hehehe.jerawat nak naik pun kadang2 jer..ble period je kot..
  Bg yg x try g and ad prob yg sme cm ak ni blh try la yer..mmg x rugi k..berbaloi..ak x tipu nii..propa pun x k!lau ad yg nk jga dalaman 2 leh mkn supplemnt vco 2.tp ak jga luaran je kot..hahahhaa..t dah rajin ak start gna blk.skrg pun dah ramai yg jd stokis and agent kn.so korang leh search je kt fb 2..comfirm la jupe..x pun inbox je irine nadia,blogger terkenal 2..blh jgk..lau yg kt kolej kpj 2 leh la ak tlg order kn..
  Beli yg pure oil lg jimat la lau korang nk sapu kt muka..nk letak kt tempat yg kulit kering pun blh jgk.so don't forget 2 try k dear..u never regret..hehehehe


ni order dr student kpj la..mula2 mse produk ni tgh hottt!!!hehehehehe..

                                                    ni dia pure oil yg ak sebut2 td..

                                                       okeh..ni akak cpm..


                                                     mmg menakjubkn kesan dia!!!0ooooooo...

Tuesday, 12 July 2011

TEMPTATION OF WOLVES KOREAN MOVIE

Cite ni mmg best okeh..x tipu yer..korang leh tgk sndiri and nilai sendiri..ad part yg kelakar,ad yg hepi,ad gak yg sedey:(.cite ni mmg sesuai utk sume golongan k.hero dia smart la,heroin dia ok je.hehehee..tp best k cite ni..klik kt bwh ni k..t leh tgk...








PART 1: TEMPTATION OF WOLVES


PART 2:TEMPTATION OF WOLVES


PART 3:TEMPTATION OF WOLVES


PART 4:TEMPTATION OF WOLVES


PART 5:TEMPTATION OF WOLVES


PART 6:TEMPTATION OF WOLVES


PART 7:TEMPTATION OF WOLVES


PART 8:TEMPTATION OF WOLVES


PART 9:TEMPTATION OF WOLVES


PART 10:TEMPTATION OF WOLVES


PART 11:TEMPTATION OF WOLVES


PART 12:TEMPTATION OF WOLVES

FILEM 2011 FULL MOVIE


sinopsis

MENGISAHKAN Sam, anak gadis yang berpewatakan kasar seperti lelaki yang baru sahaja berpindah untuk menyambung pelajaran di sebuah kolej. Dia bertemu semula dengan kawan baik semasa sekolah iaitu Fariz di situ. Dalam masa yang sama, Sam mula ditakut-takutkan dengan fakta bahawa dengan sikap kasarnya itu, dia akan ditakuti oleh semua lelaki dan dia akan bersendirian sampai mati.


Ini Secara kebetulan, Sam terserempak dengan Nazril, lelaki idaman seluruh kolej. Dia tercabar dengan sikap Nazril yang hanya melayan perempuan cantik sahaja menyebabkan dia tekad untuk memikat Nazril. Pelbagai peristiwa yang melucukan dan romantis berlaku sepanjang usaha Sam untuk memikat Nazril termasuk cuba merubah penampilan dan sikap kasarnya. Dalam masa yang sama, hubungan Sam dengan bapa tirinya dan adik tirinya, Mimi juga semakin pulih dan erat. Akhirnya, Nazril jatuh cinta dengan kesungguhan Sam apabila Sam sanggup membantunya untuk menguruskan rumah anak yatim yang dibinanya.


Sam juga sanggup mengajar anak-anak yatim itu dengan caranya yang tersendiri. Namun, rupa-rupanya Fariz selama ini menyintai Sam dalam diam. Fariz meluahkan perasaannya pada Sam. Sam yang keliru dengan luahan Fariz itu cuba berfikir kembali tentang perasaan dirinya terhadap Fariz dan Nazril. Dan ketika Nazril pula meluahkan perasaan kepada Sam, Sam sedar dan yakin siapa sebenarnya yang harus dipilihnya.




CUN 2011



Luna Latisya seorang pengacara terkenal, bercinta dengan Ryan Hidayat, seorang pelakon. Program yang diacarakannya (Meletops) memerlukan beliau menerjah kehidupan peribadi selebriti tanahair. Yang terkini, 'Meletops' ke rumah Ryan Hidayat untuk kejutan hari lahirnya. Namun lain pula yang terjadi apabila Ryan ditemui bersekedudukan dengan seorang artis baru, Siti Senjakala. Luna berang lalu terus memandu pergi bersama Tom, pembantu peribadinya. Tom membawa Luna ke kampung halamannya di Utara Semenanjung. Sampai di kawasan kampung, kereta Luna tersekat di kawasan lumpur, memaksa Luna dan Tom bermalam di dalam kereta.

Keesokannya, mereka ditemui oleh Atan, kawan baik Tom di kampung. Mereka dibawa ke rumah Atan. Pada awalnya Luna sukar menyesuaikan diri dengan persekitaran kampung. Setelah beberapa hari, kereta Luna masih belum siap. Luna tiada pilihan, kecuali terus bermalam di rumah Atan. Namun keluarga besar Atan yang cepat mesra menyebabkan Luna mula menyesuaikan diri. Adik Atan, Manis, gadis `istimewa' sangat sukakan Luna. Kereta sudah siap, tibalah masa Luna perlu kembali ke Kuala Lumpur. Luna yang mula jatuh hati dengan persekitaran dan orang-orang di situ meminta izin untuk tinggal lebih lama. Semua orang gembira dengan keputusan Luna. Luna dan Atan semakin rapat, walaupun sering tak sependapat.

Luna kini mengenali kehidupan kampung yang selama ini begitu jauh daripada dirinya. Daripada bermain lumpur di sawah, menunggang kerbau, hinggalah memasak di dapur kayu, semua sudah dipelajarinya. Orang popular sepertinya, lambat-laun pasti dapat dijejaki. Krew penerbitan 'Meletops' dapat menjejaki Luna. Ryan turut serta untuk memujuk. Luna tiada pilihan, kecuali pulang ke KL apabila Atan menghalaunya setelah menyangka Luna adalah tunangan Ryan yang selama ini cuba disembunyikan oleh Luna. Luna kini kembali mengacara. Candy, penerbit rancangan 'Meletops' sentiasa mahukan rancangannya mengungguli carta teratas. Tanpa pengetahuan Luna, Candy menjemput Atan menjadi tetamu rancangannya. Atan bersetuju. Merekapun bertolak ke KL menaiki lori Atan. Rancangan bersiaran secara langsung, Atan dibawa masuk... Luna dan Atan terkedu apabila bertentang mata. Atan marahkan Luna kerana menyangka Luna menipu dan mempermainkannya. Luna pula marahkan Candy kerana memperalatkan mereka berdua untuk menaikkan lagi carta rancangan 'Meletops'
KL GANGSTER 2011



Malek adalah seorang gangster yang baru bebas dari penjara setelah tamat menjalani hukuman selama 5 tahun. Malek mahu melupakan dunia gangster dan pergaduhan lalu memilih untuk menjalani hidup sebagai orang biasa dengan azam baru. Sekuat manapun Malek cuba lari dari dunia gangster, dunia hitam itu cuba mengejarnya untuk menarik Malek kembali semula ke kancah pergaduhan sesama gangster. Malek berusaha meredakan amukan Shark yang kini mahu menguasai kawasan Kuala Lumpur. Kemunculan semula Malek adalah ancaman paling hebat buat Shark kerana Shark merasakan Malek adalah halangan paling buat dia untuk muncul menjadigangster terhebat.
Lebih parah lagi, Jai iaitu adik kandung Malek kini berpihak kepada Shark dan menjadi orang kanan Shark yang paling setia. Sanggupkan Malek menumpaskan adik kandungnya sendiri? Berjayakah Malek menentang Shark? Bagaimana nasib Malek nanti?
Masihkah ada peluang untuk Malek memperbaiki dirinya?

RAMADHAN KIAN MENJELANG




Salam.hari ni dah msuk 11 syaaban yer..lg bpe minggu je nk msuk ramadhan al-mubarak kn..hehehee.korang dah gnti puase ke blum nii??elok la gnti yer..msih ad mse lg.jgn lewat2 gnti pose lak k.meh la ak update ckit sal puase ni.kte praktis awal2 la.niat nye pling penting skli.


ok,niat nye?cmner nk niat puasa yer..lupa lak kn.haa,meh ak review blik k.sme2 leh bljar kn..

  Lafaz niat puasa fardhu Ramadhan :
                                                                                               
نويت صوم غد عن أداء فرض شهررمضان هذه السنة لله تعالى .
                                                                                               
Ertinya : Sahaja aku puasa esok hari menunaikan fardhu Ramadhan tahun ini kerana Allah Taala.
Doa Ketika Berbuka Puasa
اللهم لك صمت وبك آمنت وعلى رزقك أفطرت برحمتك ياأرحم الراحمين.
Ertinya : Ya Tuhanku keranamu jua aku berpuasa dan denganmu aku beriman dan di atas rezekimu aku berbuka dengan belas kasihanmu Ya Allah yang amat mengasihani.



Hukum – Hukum Puasa  
   i)Wajib
ii) Sunat
iii)Makruh
iv)Haram     

                                                                                                                                                                                                                 Puasa wajib :       Puasa yang dilakukan dalam bulan Ramadhan, qada’ puasa Ramadhan  ,puasa kifarah & puasa nazar.


                                                                                                                                                            Puasa Sunat :                                                                                                                                    
Puasa dalam bulan Sya’banb)  Puasa 6 hari dalam bulan Syawal  c)  Puasa Arafah pada 9 zulhijjah
d)  Puasa hari  Tasu’a  dan  ‘Asyura pada 9 & 10 Muharram
f)  Puasa pada hari Isnin & Khamis
g)  Puasa tiga hari daripada tiap-tiap bulan pada 13,14 & 15
h)  Puasa satu hari berbuka satu hari
i)  Puasa lapan hari daripada bulan Zulhijjah sebelum hari Arafah bagi orang yang sedang mengerjakan haji atau tidak.
j)  Puasa dalam bulan–bulan haram iaitu bulan Zulkaedah,Zulhijjah,Muharram dan Rejab
       
                                 
 Puasa Makruh :
a)  Menentukan hari untuk berpuasa seperti jumaat sahaja,Sabtu & Ahad sahaja
b)  Berpuasa sepanjang tahun                                                                    


Puasa Haram :
a)  Puasa sunat seorang perempuan tanpa izin suaminya
b)  Puasa pada hari syak iaitu pada hari 30 Sya’ban
c)  Puasa pada hari raya aidil fitri,hari raya aidil adha dan hari-hari Tasyrik
d)  Puasa perempuan haid & Nifas
e)  Puasa bagi orang yang bimbang berlakunya mudharat ke atas dirinya kerana berpuasa


so jgn lupa gnti pose yer..x baik tau..dlu pun ak ske lewat2 kn ganti pose.tp nk dekat bln ramadhan 2 mcm2 godaan la.so   nasihat gnti la seawal yang blh yer..dlu mak ak ske pesan" lau x ckup pose x leh raya"..heheehe.so bg kaum lelaki 2 hrp2 thun ni ckup pose la melainkan keuzuran la..yg perempuan mmg x leh penuh la kn.. so,selamat beramal yer...


ni pic raya last year..thun ni tema cklat oren lak..stay tuned..t pas raya bru update..hehehe.dgr la lgu nii yer


ASYIK-ASYIK KNA PROPA JE.

salam.sume.sape ske jd kak kiah .?jale sna sni duk buat propa aje.OMG! keje ske propa ni mmg x elok tau.ske bergosipp skali ngan kelentong je lebey okeh..nk propa yg elok2 ok la.jgn la propa smpai mencabar kesabaran i okeh..biar kte ckp jujur so ramai yg ske.heheehee.sikap jujur ni mmg baik,sape buat keje yg jujur,bercakap pun jujur msti disayangi oleh Allah kn..kwn2 pun ske nk berkawan..
 Lau ske kelentong jee..alamak nye di pulaukn la yer..sorry 2 say k.x de kna mengena ngan mati @ yg hidup tau..spe mkn sos cili,dia yg terase pedas..hehehe..niat i bkn nk aibkn org just bg pengajaran je..hehehe..g pun x baik nk gaduh2 kn..so pikir la sendiri.u propa u tanggung sendiri la beb!i x nk tanggung..dah bnyk jiwa terluka.huhu
Ape2 pun hrp xde dah propa yer..ckup2 la propa.t org menyampah ssh tau.sape2 x leh tlg..berubah la jd insan yg lebey baik.ceramah free ni k,x berbayar langsung..just sharing feeling jee..asyik mood cintan je.tkr mood propa lak,blh x??hehehehe.
Mak i ske propa jgk,propa yg baik2 aje.x mo yg x elok k..so,ape2 mslah hadapi lah dgn senyuman sume..prob can be settle in a good way kn..hehehe.x mo bising2 la.jom layan lgu ni la korang.t x de nk mrah2 lg kn.hati pun tenang je.

ni khas utuk korang yg ad prob k..x mo sedey2 k.enjoy lagu dari dewa nii..smoga dpt memberi sedikit ketenangan kt korang yg ad mslh or something yg sme ngan ak nii..heehhehehe..

Monday, 11 July 2011

LAGU TOP INDONESIA

Hye..sume..eh,salam yer.main hye2 lak.x de adat.hehhee..ari ni nk share la lagu2 indo yg mmg best n korang ptut dgr la.so,leh hilangkan stress n borink yer.ak besa nye download kt www.4shared.com je..senang ckit kn.taip je nk lagu ape,cmfirm ad la..lagu2 melayu pun best jgk.x nk ckp byk la.ak share tajuk2 lagu ni k..enjoy sume!!!


UNGU-PERCAYA PADAKU
ZIVILIA-AISHETERU
UNGU & ANDIEN-SAAT BAHAGIA
GEISHA-CINTA & BENCI
MELLY& IRWANSYAH-LOVE STORY
WALI-DOAKU UNTUKMU SAYANG
PASHA& ADELIA-PENGHUJUNG CINTA KU
IRWANSYAH& ZASKIA-MISS YOU
ANANG & AUREL - TANPA BINTANG
DUAMATA-MENIKAHLAH DGNKU

Sunday, 10 July 2011

FASHION ZAMAN KE ZAMAN

hehehe..skrg ni mcm2 kn fashion shawl kn..mcm2 jenis ad kn.dlu famous ngan tudung bawal,shawl siti,shawl segi tiga la.bnyak sgt kn..hehehe..so ak pun tergolong dlm group 2 jgk.heheehe..dri xpndai nk bergaya jd pndai ckit kot..hehhee.dlu tkut jgk nk bergaya kn..tp ble tgk org pakai cntik je..so ase nk try je kn..


* mcm2 jenis shawl dah ad...smpai xthu nk pakai yg mne 1..hehehee..:P



* yg ni pling ak ske..shawl jojet..senang..n nice je kn..warna2 dia pun bnyk yg fresh...

APAM MEKAR PELANGI





bahan2 :

1-  2 biji telor
2-  1 sudu esen vanilla
3-  1 sudu ovalette
4-  2 cawan tepung  gandum@ tepung blue key-cookies
5-  Pewarna (merah,kuning,hijau)
6-  1 cawan gula

cara2 nye:

1-1st korang pukul telor,esen vanilla,ovelette ngan gula nye..pukul smpai tkr warna putih..bg btul2
  kembang k.
2-korang msuk kn tepung ckit demi ckit yer.letak air ckit dlm 1/3 cawan je.
3-dah siap!so korang agihkn perwarna yg korang nak..msuk kn dlm acuan yer..pastikan letak minyak yer kt bwh acuan 2 tkut melekat lak..
4-kukus dlm 5 minit.tp pastikan korang kukus dulu la bg smpai panas  bru letak acuan korang.so t cpt je msak..hehehhe..resepi ni mmg mudah..so try la!!


POPIA GORENG



Bahan-bahan ( 14 ketul )
·         14 keping kulit popia
·         1 cawan sayur campur( tauge,carrot,kobis dihiris)
·         1 cawan isi ayam
·         1/2 bawang besar dipotong dadu
·         1/2 kiub ayam
·         minyak untuk menumis dan menggoreng
·         putih telor




Cara-cara
1.    1- Hiris isi ayam nipis-nipis
2.     2-Panaskan minyak dan tumis bawang sehingga naik bau
3.    3- Masukkan isi ayam dan goreng sehingga masak
4.    4- Masukkan sedikit air
5.     5-Kemudian masukkan kiub ayam
6.     6-Masukkan sayur campur
7.     7-Goreng lagi dalam 2-3 minit atau sehingga air kering
8.     8-Ambik sekeping kulit popia. Letakkan inti yang dah siap tadi. Kemudian bungkus. Letakkan sedikit putih telor di hujung sebagai gam. Buat sampai habis
9.     9-Kemudian goreng dalam minyak penuh sehingga kekuningan

Sunday, 3 July 2011

GURAU SENDA

KOPI YG TAK BOLEH DIMINUM

Seorg datuk sedang berbual-bual dgn cucunya yg baru tamat belajar....

ATUK:  cu,sekarang atuk nk uji kamu sejauh mana ilmu perguruan yang kamu dapat masa di kampus dlu.
CUCU:  baiklah,atuk nk uji ape?
ATUK:  suka minum kopi tak?
CUCU:  suka,kenapa atuk?
ATUK:   kopi ape yang x boleh diminum?
CUCU:   kopi yg masih panas!!
ATUK:   bagus,SALAH.
CUCU:  Hmm kalau cm2 mesti kopi yang masih mentah
ATUK:  salah jugak.
CUCU:  baiklah sy mengaku sy x cukup ilmu lg..ape jwpn nye tuk??
ATUK:  kopi tumpah lerr


LAMPU KERETA

suatu hari,Rudi pulang dari kerja.Sampai di pertengahan jalan.tiba-tiba lampu keretanya mati.Nasib baik ade sebuah kereta di hadapannya,lalu Rudi pun mengikutinya dari belakang.Ketika Rudi baru hendak menekan pedal minyak,tiba2 kereta hadapannya berhenti secara mengejut.Si Rudi pun bengang dan terus keluar dari keretanya.

RUDI:Encik,kenapa berhenti tiba2 nii...
PEMANDU:Eh,mmg salah awk pun.inikan depan rumah saya.tak nampak pagar besar kt depan nih??!!!

GOL

"GOL!GOL!!teriak si ayah yang sedang menonton perlawanan bola sepak di rumah.anaknya ddk di sebelah dan bertanya :" gol tu maksudnya ape ayah ??" gol 2 bermaksud masuk" Tiba2 datang seprg tetamu memberi salam.Si anak pun menjawab salam itu dan meluru ke pintu lalu berkata '" oh,pak cik selamat..Silakan gol..sila..sila...

1 LITER OF TEARS..MOVIE JAPENESE YG BEST..

   

* CITE NI  ADALAH CITE SEBENAR...DIAORG BUAT FILEM NI BERDASARKN CITE YG SEBENAR..

nk cite sal 1 LITERS OF TEAR..emm..cite ni mmg best la weii..mungkin ad antara korang yg dah tgk kot..mybe yg blum g…bru berjinak2 dlm Korean movie..ida syorkn tgk cite nii..serius best beb!!ida bg 5 bintang..
Cite ni mmg seedy gle..huhuhu..ida nangis x henti2 tgk cite ni..menyentuh hati keibuan ku niii..hehhehehe.dia kisah yg berepisod2..x bnyak pun.tp berbaloi la..lau ad x nangis mmg jiwa keras nii..bnyak kn solat ngan buat amal la yer..keras ati ni x elok,mkn hati jee..
Pelakon2 dia pun comel2..cute2 g2..sesuai la ngan remaje2 kn..ehh?i ni remaje lg kn..hehehee.kebnyakn cite korea ni,bnyak cintan2 kn..tp yg ni berlainan ckit..bnyk kearah family..cintan2 pun ad.tp x kesampaian la.ida ske cite ni sbb cite ni ad kena mengena ngan future job ida,physiotherapy la kn.mybe ad yg xthu kn..tp ida penah la jupe kes mcm ni kt kedah..doctor diagnoses penyakit ni.tp pt yg ida treat 2 lain ckit.pt 2 ad progression dia..sbb ida ase pt 2 ad “something”..mybe ad yg dengki kn..masyaallh..x baik dengki2 cm 2.buat perkara2 syirik cm2..mintak jauh la kn.
Berbalik kpde cite nii,okeh..hero dia Asau Haruto ..heroin dia Aya.Aya ni seorg yg bijak,active dlm sukan basketball.seorg yg periang,ska terseyum.sume org ske kt dia.Dlm family  pun ,parents dia syg kt dia.antara adik-beradik yg lain.dia paling pandai..dpt msuk sekolah hebat.
   Tp kn Aya ni slalu je jatuh ble dia berlari..mula2 dia x sedar dia ad penyakit..tp lme2 mak dia dpt kesan something yg x kna ngan anak dia nii..smpai la,dia dimasukkn ke hospital sbb jatuh n berdarah kt dagu..so,mak dberbincang ngan doc  kt c2..then doc buat some test la..test yg dibuat membuktikn Aya ni menghidap penyakit spinocerebellar atropy..mak dia bnyak buat research ttg penyakit anak dia ni..
  Tp kn penyakit Aya ni mkin teruk,smpai la mak dia terpksa bgthu ttg the real disease yg dia hidap 2.so dr c2,dia jd pendiam jap..tp ade sokongan drpd family membuatkn dia kembali bangkit utk teruskn hidup sbgai seorg remaje,15tahun..t ade konflik ngan adik2 dia..ade yg malu ngan Aya..sbb dia jalan cm terkangkang2 la..dia jd unbalance..so,base  support 2 kna besar laa..
 Bulan ke bulan..symptom penyakit dia menjdi..drpd blh berjln.kna pakai wheel chair..p sklh naik teksi dah.x leh main basketball..yg seedy nye..dia minat kt senior dia n senior dia pun ske kt dia..tp disebbkn penyakit 2 dia dipulau.org segan nk kawan ngan dia..dikutuk masyarakt tp dia still lg tersyum..
Dan dia bnyak buat exs kt rehab..kawan2 rapat dia bnyk support dia..termsuk la Asau 2..Asau 2 pendiam sbb dia penah kehilangan abg kandung dia..ayah dia professor..so,dia cm x cye sgt ngan kebolehan doc nii..Asau ni bnyak bg semangat kt Aya ni..bersme2 Aya ble ssh n senang..
Yg pling parents Aya mmg bnyk bg support kt Aya utk teruskn hidup.so Aya sentiase terseyum je ble ade mslh…huhuuhu
Kesudahan cite nii???jom la tgk cite ni sumee….hehehehe


                                                                      AYA

                                                                        aya n mum dia..
                                                                 aya DAN  asau haruto


comel kn..

                                                               ni AYA yg sebenar..