JOM TKR2 LINK SUME..

Rasulullah s.a.w bersabda yg bermaksud :

" Wahai sekalian manusia!Kamu semua sebenarnya berasal
daripada Adam dan Adam pula diciptakan daripada tanah.Tidaklah org Arab lebih mulia daripada orang bukan Arab,tidak pula orang berkulit putih lebih baik daripada orang berkulit hitam,melainkan kerana ketakwaanya"

HADIS RIWAYAT AHMAD

Sunday, 19 June 2011

JOM BELAJAR MENYULAM.

       salam sume..ida skrg kt kmpg..cuti utk 2 weeks.so duk umah ni x thu nk buat pe kn.slain tlg parents kn..so,terpikir la plk nk jahit manik kt baju raya.hehehee.jahit bodo2 blh la..terpikir lak,lau msuk kelas sulaman kn bgus.leh cri duit lebih kn.nk jhit 2 xde la ssh kot..yg senang buleh la buat dok..kna hok ssh 2.nyanyo la.
      so ida buat yg pling simple je..tp menarik..hehehee.lau tgk kt intrnt ni mcm2 design dah.mmg cntik gle la..tp kna bljar la kn..korang thu lau korang pndai dlm sulaman ni,korang leh dpt rm80-rm100 utk sepasang bju tau.mmg berbaloi kn.korang just buat pattern yg dimahukan oleh butik 2 je..ptt la bju kurung moden yg kte duk gle nk beli 2 mahal kn..sbb sulaman 2 lg..dah la berkualiti,cntik la kn..
  ida ase kna p beli buku ke,majalah ke kn,,sbb sume ad tunjukkn..x de la ssh sgt kn..ad tips2 ckit kn.korang pndai x jahit2 sulam ni.??mesti ad yg pro kn..bgs la,t korang leh tmbah income korang kn..dpt cri duit lebih kn..lau ad yg xde keje kt umah 2,leh bljar2 bnda yg memberi keuntungan kt kte..cm bljar buat kek ker,kuih ker.mcm2 la..alang2 nk kawin kn.kna pndai sume.hehehehehe:P


okeh la yer,t ida update g yer..lupa nk tunjuk ida punya design..nxt time ida tunjuk kt korang k.t leh bg komen2 kt blog ni k..lau ade yg bk share ilmu pun blh gak..mmg dialu-alukan k..jgn malu2 yer..


                                                


                                                      

No comments:

Post a Comment