JOM TKR2 LINK SUME..

Rasulullah s.a.w bersabda yg bermaksud :

" Wahai sekalian manusia!Kamu semua sebenarnya berasal
daripada Adam dan Adam pula diciptakan daripada tanah.Tidaklah org Arab lebih mulia daripada orang bukan Arab,tidak pula orang berkulit putih lebih baik daripada orang berkulit hitam,melainkan kerana ketakwaanya"

HADIS RIWAYAT AHMAD

Friday, 24 June 2011

APE BENDA LA PHYSIOTHERAPY NII??

Aii..x phm la.gapo dia fisioterapi ni mek.x phm la kto.keje gapo nii.acu cite ckit,bru mok cik,pok cik pehe..hehehe.ramai jgk yg x thu bidang yg ak ceburi ni.letey tau nk kna hurai A -Z ok..hehehe.so,ari ni ak buat review sal physiotherapy ni kerana ida pun nk msuk alam pekerjaan dah kot.so,ape la salah nye  bg ilmu sal physiotherapy nii..
Al-kisah nye..dlu nk jd dktor la konon nyee..tp  xde rezeki.g pun sijil spm pun ok la.so,ak apply SPA8 ni.sbb my frez promote utk try nasib la kn.so bln 5 dpt interview utk SPA8 ni.mse 2 duk kt uitm arau g.amik kos sains kuantitatif.nsib baik time interview 2 mse cti,so dpt g la.time g 2,ramai la student u yg dpt tawaran kn.termasuk la  diri ni.nk p interview pun kna thu la tatatertib dia kn.x leh pakai ikut ske la.ida time 2 pakai bju kurung purple lembut,kasut bertutup.
So,awal2 kna jwb exam dlu la.ad bnyk soalan objektif yg perlu dijwab dlm 30 minit..ad smpai 2OO soalan kot.mmg kna bulat jwapan 2 cepat2 la.lau x,mmg x sempat la..huhuhu..mse 2 tgn ni panas je.ye ar nk kna bulat2 jwapn 2..pas abis ujian membulat 2..ida kna tggu untuk interview lak..mse interview 2 mmg cuak,nervous..aii,mcm2 la dtg..ida ni lau kna interview mmg .................huhuhu.tp pling pnting kna bersemangat waja yer.hehehhe
Yg lain jgn pikir..kna focus la.2 mse time ida la.1 soalan tnye,mcm2 ida jwb.mmg bnyk ckp la time 2.lg stu kna berani la.x payah nk takut2 la.tip2 bg yg p inter view yer..hehehee.blh la try cara ida ni.
So,ida dpt panggilan SPA8 ni,mse bln 12.,mmg hepi yg amat la.my mom pun hrp sgt ida dpt.mybe rezeki n doa dr my parents.ida bersyukur sgt.x sangka la blh dpt.sbb mmg ramai calon yg dtg.sume hbat2 belaka..
Dah 2 thun lebih dah ida kt kpj nii..thun ni pun thun last dah..utk thun last ni mcm2 cbran la yg bkal dihadapi.Mcm2 dah ida bljar sal physio ni.Selain bljar ilmu2 physio,ida bljar gak ttg kehidupan kte la..mcm2 ragam leh kte jupe ble duk kt hospital 2.yg penting kna bnyak sabar la..sbbnye kte still org baru yg masih lg tergapai2 mncri ilmu.so,jgn sombong2..x mau x mau yer..x elok..

APE BENDA PHYSIO NII?
Tempoh pengajian Diploma Fisioterapi adalah selama 3 tahun dan pengendalian kursus ini adalah secara sepenuh masa.
Fisioterapi merupakan salah satu bidang perubatan yang berperanan dalam membantu pesakit yang mengalami ketidakupayaan melakukan aktiviti fizikal yang disebabkan oleh kecacatan anggota badan dan sebagainya. Para pelatih fisioterapi yang mengikuti program Diploma Fisioterapi ini akan menjalani proses pembelajaran teori dan praktikal yang intensif. Penekanan teori pelatih adalah merangkumi segala aspek perubatan termasuklah asas-asas anatomi dan fisiologi serta ilmu-ilmu dalam perawatan fisioterapi. Bagi penerapan praktikal pula, para pelatih akan mengikuti latihan amali yang meliputi semua bidang pengkhususan rawatan seperti kardiorespiratori, muskuloskeletal, neurologi dan sebagainya.

tp x semestinye fisioterapi ni duk kt hospital je.ad jgk yg kt PENUBUHAN laina cm NASAM,BADAN2 KEBAJIKAN.dlm sport pun blh
Tempoh pe




                                                  ook.ni pic zaman batu dlu..hahhaa


                                         ni time posting kt johor specialist(kpj hosp.)
                                          ni lak kt puteri specialist hospital..


                                         ni kn damansara specialist hospital,cni ramai jupe artis..


                                          ni kt kajang specialist hospital.1st posting ni..


                                                     ni lak kt tawakkal hospital.


                                                    kt kedah medical centre



No comments:

Post a Comment